Att springa för hälsan

Avhannah

Att springa för hälsan

Löpning är något som är bra för din hälsa i stort. Om du vill ta hand om dig på ett bra sätt genom att träna är löpning perfekt. Det finns många fördelar med att springa. Men för att vara hälsosam och hålla dig frisk behöver du även prioritera tänderna. Din munhälsa spelar en avgörande roll för att kunna hålla diverse sjukdomar på avstånd. För att ha en bra munhälsa är det viktigt att gå på förebyggande behandlingar hos tandläkaren. Ett tips är att kontakta Södertandläkarna om du vill gå till riktiga proffs. Södertandläkarna erbjuder förebyggande behandlingar för att du ska kunna ha friska tänder. Du kan alltid kontakta Södertandläkarna om du har några frågor eller funderingar. Förutom tandläkarbesök ska du tänka på att borsta dina tänder morgon och kväll.

Spring dig smartare

Det finns flera fördelar med att löpträna. Löpning stärker skelettet på ett bra sätt. Det är stötarna som ökar benmassans täthets vilket är ett bra skydd mot benskörhet och frakturer. När du springer förbättrar du även syreupptagningsförmågan vilket på sikt ger dig en effektivare andning och en lägre vilopuls. Löpning bidrar även till att du blir smartare. När du springer ökar blodcirkulationen och det bildas nya celler i hjärnan. Det ökar den kognitiva förmågan. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att du får en bättre hy.

Löpning gör dig glad

Löpning och träning överlag är bra för att minska ångest och depression. Träning är lika effektivt som antidepressiva läkemedel om depressionen är lätt till medelsvår. Du blir helt enkelt lite gladare av att springa. Om du dessutom springer ute i naturen får träningen ännu bättre effekt. Det kan vara väldigt rogivande att springa i naturen, speciellt om du springer utan något i öronen. När du är ute fyller du även på D-vitaminförrådet vilket är perfekt.

Få bättre ork med löpning

Att springa ger dig även ett starkare hjärta, snyggare ben och en bättre ork i vardagen. Du kan även få en bättre maghälsa av att regelbundet springa. Träning gör det lättare för tarmarna att arbeta vilket är bra för magen i stort. När du börjar springa är det bra att börja lugnt för att sedan trappa upp.

Om författaren

hannah administrator