Ginseng – för välmående och styrka som känns!

Avhannah

Ginseng – för välmående och styrka som känns!

Flera av de som idrottar, styrketränar eller löptränar vet exakt vad ginseng kan göra i kroppen och det lyft man känner när man äter det. Denna lilla magiska och naturliga rot kommer från Kina och Korea där den har använts sedan flera hundra år tillbaka. Då var den mest känd som medicinalväxt, inte förrän på mitten av 1900-talet har ginseng långsamt börjat vinna popularitet i västvärlden.

Roten som känns!

Den som tränar mycket och har provat ginsengroten vet hur det känns – kroppen upplevs friskare och man orkar lite till. Och du mår bra även efter träningen, du känner dig behagligare och mer alert. Den vanligaste roten heter Panax. Den torkas oftast ner i bland annat kosttillskott, teer eller tabletter. Ibland kan man också höra talas om ashwagandha som är en indisk ginsengrot.

Varför är ginseng bra?

Framställningen är en process som tar flera år eftersom ginsengroten växer så långsamt. Roten har alltid använts för att bekämpa trötthet, matthet och stress. Du behöver äta den några dagar eller lite längre för att känna av effekten. Väldigt många upplever en ökad prestationsförmåga, man mår bättre mentalt och den stärker immunförsvaret. När du slutar att äta den försvinner effekten stegvis på samma sätt som du byggde upp den. Ginseng är en naturprodukt och det finns inget som visar att den är farlig. Ibland diskuteras att man kan bli illamående vid överdosering – men roten har använts positivt mycket länge.

Äkta ginseng hos Apotek Hjärtat

Flera butiker säljer produkten av hög kvalitet – välj att göra ditt inköp där du känner dig trygg. Apotek Hjärtat har ett ginseng sortiment av hög kvalitet som är välbeprövat. Du kan antingen köpa tabletter med ren rot eller roten i kombination med andra vitaminer och kosttillskott.

Apotek Hjärtat säljer Gerimax-serien som är väletablerad och har ätits i minst 40 år i Sverige. Det finns olika sorters ginseng i Gerimax-serien, topp-tillskottet är Gerimax Performance som innehåller flera rötter – ginseng, rosenrot och guarana samt koffein. Detta är en kombination med tre olika naturliga växter som alla kopplas till prestationsförmåga. Gerimax Performance är ett krutpaket toppat av ginseng och guarana. Rosenrot som tillskott har en infektionslindrande effekt samt bidrar både till bättre sömn och mental skärpa. Den har nära 150 aktiva beståndsdelar.

Du kan också välja att skaffa dig god daglig energi genom att exempelvis välja Gerimax Daglig Energi. Här finns en kombination av ginseng samt en vitamin-cocktail av B2, B6, B12, folsyra och pantotensyra som gör dig piggare. B-vitaminer och ginsengrot tillsammans är ett mycket bra val. Lägg därtill vitaminerna C och E som skyddar dina celler. Om du känner dig riktigt högt belastad kan du köpa det starkaste ginseng-extraktet som innehåller dubbel styrka med enbart denna rot, till skillnad från de två övriga nämnda.

Om författaren

hannah administrator