Löpare: förbättra hälsan med växtlampa

Avhannah

Löpare: förbättra hälsan med växtlampa

Vad du stoppar i dig är väldigt viktigt för din hälsa. Ett både enkelt och roligt sätt att äta hemmaodlat är genom att skaffa en växtlampa. Då kan du odla alldeles egna ekologiska grönsaker i köket och vardagsrummet, året om.

Skaffa växtlampa

En växtlampa är en bra investering som förenar nytta med nöje. Det är något särskilt att äta egenodlad mat. Så ett frö, se det växa och sedan lägga den färdiga grönsaken på smörgåsen eller tallriken. Näringsrikt och gott. Det visar sig också att personer som håller på i trädgården faktiskt har bättre tarmflora. Ok, att odla tomater i vardagsrummet är naturligtvis inte detsamma som att påta i ett morotsland. Men du håller på med jord och kan äta dina grönsaker utan att vara rädd för besprutning. På Wexthuset kan du köpa både växtlampa och växtstation samt alla slags tillbehör som du behöver. Det finns olika slags växtlampor att välja mellan, beroende vilken slags växt som du vill ge extrabelysning.

Näringsrikt och roligt

Om du bor i lägenhet är det smart att köpa växtbelysning så att du kan odla lite själv. Få använda och utveckla dina gröna fingrar. Har du balkong kan du odla på balkongen under den varmare delen av året, och sedan komplettera med växtbelysning inomhus under den kallare delen. Som löpare vill du äta bra saker. Det spelar ingen roll vem som tränar dig eller vilket träningsupplägg du har om du fyller kroppen med dåligt bränsle. Din mat är bränsle för kroppen på samma sätt som bensin, diesel eller el är drivmedel för din bil. Genom att odla själv kommer du garanterat äta mer hälsosamt. Du kommer även att bli påmind om att äta mer frukt och grönt. Sedan är det roligt att odla. Om du har barn är det ett smart sätt att få dem intresserade av trädgård, natur, var maten kommer ifrån och att äta nyttigt.

Löpning och mat

Mat och löpning hänger ihop. Det är många som börjar att löpa får att komma form eller gå ner i vikt. Vare sig målet är att gå upp eller ner i vikt, så kommer vad du äter att påverka hur framgångsrik du blir. Men även löpningen i sig själv. När vi sätter på oss skorna och beger oss ut i spåret eller joggar genom en stad tidigt på morgonen blir vi naturligt piggare. Att löpa och träna gör att kroppen å ena sidan längtar efter mat, å andra sidan att äta hälsosamt. Om du sitter still i soffan blir du mer sugen på pizza och chips, än om du är aktiv. Vid aktivitet aktiveras de rätta hormonerna i kroppen och du vill ha riktig mat.

För att må bra är det väsentligt att äta allsidigt och få i sig alla näringsämnen. Om du löper mycket är det än viktigare att kroppen får alla fetter, vitaminer och mineraler som den behöver för att prestera väl. Då kan en växtlampa och egenodling hemma i köket hjälpa dig att äta mer grönsaker, förutom att det är roligt och rogivande att odla sin egen mat.

Om författaren

hannah administrator