Träna löpning efter en bröstförstoring

Avhannah

Träna löpning efter en bröstförstoring

Inför och efter en bröstförstoring är det många frågor och funderingar som kan uppstå. Många funderar på hur länge de behöver vara hemma innan de kan gå tillbaka till jobbet, medan andra funderar på hur lång läkningsprocessen är och när man kan bege sig ut i löpspåret igen. Är du en mycket aktiv person kommer du säkerligen vilja komma igång så snabbt som möjligt, men kom ihåg att en bröstförstoring är en omfattande operation som kräver läkning.

Ett vanligt missförstånd är att du behöver vara sängliggande den första tiden efter en bröstförstoring med runda eller droppformade implantat, men så är inte fallet. Oavsett om du väljer runda eller droppformade implantat är rörelse och motion viktigt för att musklerna inte ska bli för stela och för att du ska läka snabbare. Med det sagt innebär det inte att du ska börja lyfta tungt eller löpa direkt efter att du lämnar kliniken. De allra flesta kirurger rekommenderar att avstå från den här typen av träning under de första 4-6 veckorna.

När kan man börja löpa efter bröstförstoring?

Om du älskar att springa vill du säkerligen komma igång igen, men kom ihåg att din kropp inte längre har samma proportioner som tidigare. Hade du liten byst innan din operation kommer en större byst kräva betydligt mer stöd. När du springer sätts dina bröst i kraftig rörelse och därför är support ännu viktigare nu än innan.

Det vanligaste är att du kan börja löpa försiktigt efter cirka 4-6 veckor beroende på hur läkningen ser ut och hur du mår. Detta är något du bör tala med din kirurg om innan. Det är också mycket viktigt att du använder dig av en sport-bh eller stöd-bh som sitter mycket tajt och som förhindrar att brösten kan röra sig.

Hur är det med flåset?

Efter en bröstoperation kan flåset ha försämrats. Det beror inte bara på operationen i sig eller att bysten nu väger mer, utan att du varit inaktiv under flera veckor. Dock brukar det inte ta lång tid innan du får tillbaka ditt flås igen. Här kan det vara bra att träna i intervaller för att få tillbaka konditionen mycket snabbare.

Om författaren

hannah administrator